Over Julia

In 2002 ben ik afgestudeerd als klassiek pianiste (docerend musicus en uitvoerend musicus eerste fase) aan het Fontys Conservatorium. Ik heb gestudeerd bij Bart van de Roer en volgde kamermuzieklessen bij o.a. Joop Albracht en Ton Demmers. Vervolgens volgde ik verschillende masterclasses bij o.a. prof. Hiriko Tsuruoka-Barth aan de Staatliche Hochschule für Musik in Freiburg, Duitsland en bij Marie-Laure Boulanger in Parijs. Ik vormde een duo met klarinettiste Simone Jäckle. Met haar begeleidde ik ook een kindermuziekkamp in Zuid-Duitsland. Met sopraan Linda Naaykens vormde ik het “Duo Délicat” en nam ik deel aan masterclasses liedbegeleiding bij mezzo-sopraan Perrine Hanrot en Marie-Laure Boulanger (Parijs). Linda en ik hebben een aantal concerten in Frankrijk gegeven, o.a. in Laigneville en Montataire.

Jarenlang heb ik in het buitenland gewoond: in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Tijdens mijn studie Nederlands (RUL), studeerde ik een jaar Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde in Stellenbosch, Zuid-Afrika.  Hier volgde ik ook pianolessen bij Benjamin van Eeden, Konservatorium Stellenbosch, en maakte zo kennis met Zuid-Afrikaanse componisten als Arnold van Wyk (zie audiofragment).

Tijdens mijn verblijf in Duitsland leidde ik een kerkkoor in Rümmingen en verzorgde verschillende concerten. Daarnaast gaf ik pianolessen aan kinderen en volwassenen. Na de geboorte van mijn twee kinderen in Frankrijk, begon ik weer met een eigen pianopraktijk en was ik als pianodocente verbonden aan de muziekschool te Saint-Pathus (Seine et Marne). Eenmaal terug in Nederland werkte ik eerst twee jaar als docente Nederlands op middelbare scholen. Ik miste echter de muziek in mijn leven en daarom ben ik nu weer met hart en ziel bezig met muziek maken en pianoles geven.
Om mezelf te blijven ontwikkelen volgde ik vanaf 2014 tot eind 2017 lessen bij Gert Jan van der Weerd en op dit moment bij Frank Mulder. Tevens heb ik de opleiding tot improvisatiecoach bij Robijn Tilanus gevolgd en afgerond in september 2019.