Over Julia

Julia Drewes is in 2002 afgestudeerd als klassiek pianiste (docerend musicus en uitvoerend musicus eerste fase) aan het Fontys Conservatorium. Ze heeft gestudeerd bij Bart van de Roer en volgde kamermuzieklessen bij o.a. Joop Albracht en Ton Demmers. Na haar studie in Nederland volgde ze verschillende masterclasses bij o.a. prof. Hiriko Tsuruoka-Barth aan de Staatliche Hochschule für Musik in Freiburg, Duitsland en bij Marie-Laure Boulanger in Parijs. Ze vormde een duo met klarinettiste Simone Jäckle. Met haar begeleidde zij ook een kindermuziekkamp in Zuid-Duitsland. Met sopraan Linda Naaykens vormde ze  “Duo Délicat” en nam ze deel aan masterclasses liedbegeleiding bij mezzo-sopraan Perrine Hanrot en Marie-Laure Boulanger (Parijs). Linda en Julia hebben een aantal concerten in Frankrijk gegeven, o.a. in Laigneville en Montataire.

Jarenlang heeft Julia in het buitenland gewoond: in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Tijdens haar studie Nederlands (RUL), studeerde ze een jaar Zuid-Afrikaanse taal- en letterkunde in Stellenbosch, Zuid-Afrika.  Hier volgde ze ook pianolessen bij Benjamin van Eeden, Konservatorium Stellenbosch, en maakte zo kennis met Zuid-Afrikaanse componisten als Arnold van Wyk (zie audiofragment).

Tijdens haar verblijf in Duitsland leidde ze een kerkkoor in Rümmingen en verzorgde verschillende concerten. Daarnaast gaf ze pianolessen aan kinderen en volwassenen. Na de geboorte van haar twee kinderen in Frankrijk, begon ze ook daar met een eigen pianopraktijk en was als pianodocente verbonden aan de muziekschool te Saint-Pathus (Seine et Marne). Eenmaal terug in Nederland werkte ze eerst twee jaar als docente Nederlands op middelbare scholen. Ze miste echter de muziek in haar leven en daarom is ze sinds 2012 weer met hart en ziel bezig met muziek maken en pianoles geven.
Om zichzelf te blijven ontwikkelen volgde ze vanaf 2014 tot eind 2017 lessen bij Gert Jan van der Weerd en op dit moment bij Frank Mulder. Tevens heeft ze de opleiding tot improvisatiecoach bij Robijn Tilanus gevolgd en afgerond in september 2019. Sinds eind 2021 vormt ze een duo met bariton/acteur Wout Overbeeke. Zij krijgen gezamenlijke lessen bij Margreet Honig, Thom Janssen en Dinant Krouwel. Zie TuimelKruid voor meer informatie, de Concertagenda voor aankomende uitvoeringen en onze eigen website: https://duotuimelkruid.nl.